Allmän kurs - musik & film

 

 

Kurstid
29 augusti 2017 – 1 juni 2018

Sista ansökningsdag
Löpande antagning.  
Vi har platser kvar!

pdfAllmän kurs 2017-18

Läsåret 2017/18:
ansok knapp mfs

Kurstid
Läsåret 2018/19

Ansökan är ännu inte möjlig. Håll utkik!

 

 

 

 

 

AK musik film

 

Kurslängd & omfattning 

kurs musikfilm 2kurs musikfilm 3


1 år. Möjlighet finns att gå fler år.
Heltid. Möjlighet att studera på deltid minst 50% finns.

Kontakt

Andreas Hedlund, 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sven Isaksson, kursföreståndare på Allmän kurs,
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
, 0280 – 143 16

 

Kursen vänder sig till dig som:

  • är intresserad av musik och filmproduktion.
  • vill spela och sjunga tillsammans med andra
  • vill utveckla din musikaliska förmåga
  • vill utveckla din kunskap inom filmproduktion
  • vill blanda teori och praktik
  • vill studera på grundskole- eller gymnasienivå
  • är arbetssökande och vill studera i väntan på ett nytt arbete, studerade för länge sedan och vill friska upp dina kunskaper i allmänna ämnen
  • vill läsa in allmänna ämnen och skaffa behörigheter för vidare studier

 

Kursbeskrivning

På Allmän kurs kan du kombinera teori och praktik på någon av våra tre profiler; hantverk, musik & film eller längdskidor & löpning. Två dagar i veckan läser du profilämnet och övrig tid allmänna ämnen i temaform. Du kan också välja att inte läsa någon profil och bara läsa allmänna ämnen. Kursen är behörighetsgivande för högskolestudier. Efter folkhögskolestudierna kan du söka till högskoleutbildning på en särskild kvot. Då måste du ha uppnått grundläggande behörighet samt erhållit ett studieomdöme.

Allmänna ämnen

För att förankra de allmänna ämnena i ett sammanhang utanför skolans gränser arbetar vi tematiskt. Det innebär att alla jobbar tillsammans utifrån ett gemensamt schema med projekt under olika teman.  De ämnen som ingår i temastudierna är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion. De metoder vi använder är bland annat diskussioner, studiebesök, värderingsövningar, uppgifter i mindre grupp samt individuella uppgifter. Temastudierna syftar till att stärka din förmåga att arbeta tillsammans med andra i grupp, samt att ge en fördjupad förståelse för den värld vi lever i.

Musik

Vi jobbar brett och gränsöverskridande och inspireras av olika musikstilar. Tillsammans skapar vi en lustfylld tillvaro där vi skapar utrymme för musikaliska experiment. Ensemblespel utgör en stor del av kursen. Repertoar, arrangemang, framträdande, musikteori och att prova på olika instrument ingår också. Vi planerar och genomför olika projekt, till exempel musikcaféer och konserter.

Film

Filmprojekten är framförallt kopplade till den musiken vi spelar. Från idé, manus och planering till genomförande och efterbearbetning. Genom filmen skapar vi berättelser utifrån olika teman och budskap. Fokus ligger på skapandeprocessen och inte på tekniken. Vi filmar med en lätthanterlig kamera och redigerar i Adobe Premiär.