Läsa och Skriva i Dalarna - SI-kursen

 

 

Ett kreativt möte med språk, litteratur och kultur.

25 juli – 12 aug 2017

Sista ansökningsdag
31 mars 2017

Kontakt
Maria Nieves Plaza, kursföreståndare
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0280-14315

 

pdfAnsökningsformulär

Maila din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SI kurs 2017

  

Sommarkurs i svenska för utländska studerande och svenska som andraspråkstalare.

 

Kursen ges på språknivå B2/C1

Den svenska litteraturen lever, det svenska språket andas!

Detta är en kurs där möten och kreativitet står i fokus. Vi samtalar med verksamma författare och andra personer som dagligen arbetar med det svenska språket. För att uppleva litteratur, kultur och språk i olika miljöer gör vi studiebesök. Genom skrivande i kreativa former närmar vi oss det svenska språket. Välkommen till en kurs som kan ge dig nya perspektiv!

Kursens innehåll
Kursen har starkt fokus på praktiska övningar och aktiv användning av det svenska språket i olika former. Nutidens kultur och litteratur står i centrum, men vi ser också till ett historiskt perspektiv. Språkundervisningen är väl integrerad, såväl skriftligt som muntligt, med författares och kursdeltagares eget material som utgångspunkt. Kontakter och samtal med författare ingår, liksom studiebesök, filmvisningar och andra aktiviteter. Studiebesök genomförs exempelvis på Selma Lagerlöfs Mårbacka, Zorngården i Mora och Arvselens levande fäbod i Malung. Kursen innehåller även möjlighet att prova på andra kulturaktiviteter i Dalabygden så som svensk folkdans, vissång samt smide. En dag ägnas åt friluftsliv vid Hättsjöstugan (ägd av skolans kamratförbund) där fiske, bad, kanot, bastu och matlagning utomhus ingår.

Att upptäcka – natur och kultur
Kursprogrammet är intensivt men möjlighet till egen tid ges naturligtvis också. Skolan ligger naturskönt vid Västerdalälven på promenadavstånd från centrala Malung. Det finns cyklar att låna om man vill se mer av naturen och de vackra omgivningarna. På skolan finns ett bibliotek samt tillgång till datorer att använda under egen tid. Det pågår sommarkurser i folkmusik och smide samtidigt som denna kurs, vilket ger möjlighet till fina kulturmöten på skolan.

Kursens lärare
Kursens huvudlärare Agneta Kempe och Åsa Vikström har mångårig erfarenhet av undervisning i svenska som främmande språk, bland annat som utlandslektorer. Även folkhögskolans ordinarie personal deltar i kursverksamheten och medverkar under utflykter.

 

Citat från studerandeutvärdering:

”Tack så mycket för en otroligt vacker tid här i Malung som jag aldrig kommer att glömma.”

”Framför allt fick jag lära känna underbara människor och möjligheten att inte bara studera svenska språket utan också samtidigt leva i kulturen tillsammans med båda - svenskar och andra utlänningar som verkligen ville lära sig så mycket som möjligt om detta fina land!”

”Jag har förbättrat min svenska, mitt uttal och jag är nu en stor fan av Sverige!”

 

pdfLäsa och Skriva i Dalarna, mer info...